На сцената излиза ЕЦБ

Доходността при различните облигации остава стабилна

На сцената излиза ЕЦБ
188 ~ 2 мин. четене
Нови рекорди на Уолстрийт при които индекса Дау Джоунс скочи с почти 300 пункта или това са 1.55%. Ралито беше подкрепено от облекчението в Европа след референдума в Италия и спада на доходността на облигациите в целия свят, тъй като опасенията на инвеститорите намаляха.

Акциите на италианските банки нараснаха, тъй като Рензи най-вероятно ще управлява временен кабинет за кратко и докато бъде назначен негов заместник.

Във Великобритания резултатите за индустриалното и фабричното производство шокираха.

Индустриалното производство падна с 1.1% на годишна база при очаквания за ръст от 0.5%. Подобна беше картината и при фабричното производство, което спадна с 0.4% за годината при прогнози за повишение от 0.7%.

Законодателите на острова подкрепиха графика на Тереза Мей за Брексит през март 2017 когато трябва да се задейства и член 50. Това става след като Мей се съгласи да позволи на парламента да оцени плана й преди да го задейства.

Доларът загуби позиции на пазарите, тъй като рисковите активи бяха силно търсени. Доларовият индекс се търгуваше точно над 100.

Комбинацията от слаби данни и одобрение от парламента за Мей по отношение на графика за Брексит доведоха до слабост на паунда и той поевтиня.

Доходността при различните облигации остава стабилна

Доходността по десет годишните американски облигации продължава да среща съпротива при 2.4% и спадна с 4.3 базови пункта до 2.34%.

Канадската централна банка запази лихвите без промяна, каквито бяха и очакванията на икономистите. Те останаха на 0.5%, а управителя Стивън Полоз индикира, че не бърза да следва Федералния резерв в действията.

Опит за растеж на златото

Златото беше подкрепено от предпазливи продажби. Покачването обаче оставна предпазливо.
Индустриалните метали бяха засегнати от цените на енергийните продукти и от теглене на печалби.
Цената на суровия петрол спадна, докато инвеститорите се опасяваха за въвеждането на споразуменията за съкращение на производството и решиха да теглят печалби.
Рекорд след рекорд на Уолстрийт

Дау Джоунс и Стандард енд Пуърс пробиха върховете и се отправиха към нови рекорди като начело на растежа бяха индустриалния е технологичния сектор. Дау Джоунс проби 19 500 и затвори твърдо над него.
Европейските индекси също скочиха и затвориха на двумесечни върхове благодарение на растежа на акциите на италианските банки.
Подкрепи Economic.bg