Над 1 млн. лв. глоба грози „Джи Пи Груп“ заради „Граф Игнатиев“

Крайният срок за фирмата да завърши ремонта на улицата е март 2019 г.

Над 1 млн. лв. глоба грози „Джи Пи Груп“ заради „Граф Игнатиев“
Фирмата "Джи Пи Груп", чийто ремонт на столичната улица „Граф Игнатиев“ предизвика общественото недоволство през последните дни, може да бъде глобена с над 1 млн. лв. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Градоначалникът обаче отбеляза, че ремонтът все още не е приключил, като по договор обектът трябва да е завършен през март догодина. Това означава, че изпълнителят все още има достатъчно време да поправи нащърбените фуги покрай релсите и шахтите, които са поставени несиметрично спрямо плочките по улицата.

„Няма да допуснем да бъде приет обект, който е в недобро качество. За лошо качество на фирмата ще бъдат наложени санкции над 1 млн. лв. Ще връщаме изпълнителите, докато не направят нещата както трябва, а за забавянето също се дължат допълнителни санкции. Към момента аз искам от господин Крусев да прави това, което прави - да бъде на обекта, да следи и да не допуска някой да не си върши добре работата“, коментира Фандъкова.

Вчера възмутени софиянци публикуваха снимки във Facebook, че 5 месеца след началото на ремонта на „Граф Игнатиев“ участъците от улиците, около които оградите бяха махнати, са с неравно подредени плочки и фуги покрай трамвайните релси, все едно изрязани с ножица.

В средата на септември ДАНС започна разследване срещу "Джи Пи Груп" заради разкрития на сайта „Биволь“, че компанията е злоупотребявала с еврофондовете, а документите, доказващи това, са били унищожени.
Коментари: 0