Над 150 хил. автомобила напускат столицата за празниците

Полицията ще проверява шофьорите за употреба на алкохол и пътниците за поставяне на предпазен колан

Над 150 хил. автомобила напускат столицата за празниците

Снимка: Economic.bg

За Великденските празници над 150 хил. коли ще напуснат София, това заяви комисар Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция”. На 13 април се въвежда ограничение за тежкотоварните автомобили над 12 тона по пътищата в цялата страна, за да не се пречи на засиления трафик. От обяд ще има засилено полицейско присъствие на изходите в големите градове, каза още той.

В София се очаква сериозно струпване на автомобили на няколко места. Столична дирекция на вътрешните работи ще създаде необходимата организация за подпомагане на движението и безпрепятственото движение на автомобилите днес.

МВР очаква затруднен трафик и колони от коли по магистралите в страната. Най-натоварени ще бъдат автомагистрала „Люлин”, „Струма” и „Хемус”. „Знаете че на магистрала „Люлин” и „Хемус” все още има ремонтни дейности и участъци с временна организация на движението”, добави Рановски, цитиран от БНР. По думите му ще се създадат опашки по основните пътища и водачите ще трябва да изчакват, за да преминат.

През четирите почивни дни полицията ще проверява шофьорите за употреба на алкохол и пътниците за поставяне на предпазен колан.

От „Пътна полиция” съветват, за да не се създават задръствания и затруднения при придвижване в столицата, гражданите и гостите да избират обходни маршрути за движение, да спазват  разпорежданията на органите на полицията и въведената временна организация на движение.

Коментари: 0