Над 21 млн. лв. отиват за 32 км отсечка от пътя Момчилград–Ивайловград

Ремонтът е разделен на два участъка

Над 21 млн. лв. отиват за 32 км отсечка от пътя Момчилград–Ивайловград
636 ~ 1 мин. четене
Днес стартира ремонта на 32 км от второкласния път Момчилград–Крумовград–Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв. с ДДС, като проектът се съфинансира със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. и националния бюджет.

Началото на строителните работи беше дадено със символична първа копка, на която присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, депутати и кметове от региона. 

Ремонтът е разделен на два участъка. Първият е около 6 км. Участъкът преминава през село Горна кула. Предвидена е рехабилиция на асфалтовата настилка, изграждане на две бетонови подпорни стени с обща дължина 25 метра и ремонт на две мостови съоръжения - над река Крумовица и над дере при 29-ти км.

Вторият участък е близо 26 км. Трасето преминава през четири населени места - гр. Крумовград, селата Полковник Желязово, Рогач и Пелин. За подобряване на отводняването се предвижда полагането на бетонови бордюри, отводнителни улеи, нови окопи, почистване на всички водостоци и удължаване на съществуващите. В района на 41-ви км ще бъде изградена стоманобетонова укрепителна стена. Ще бъде извършено и укрепване на откоса с геомрежа и анкери. Целият 32-километров участък ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.
Подкрепи Economic.bg