„Нафтогаз” затваря офиса си в Москва

На 5 март „Газпром” официално извести „Нафтогаз” за предсрочното прекратяване на договорите за доставка и транзит на газ

„Нафтогаз” затваря офиса си в Москва
512 ~ 1 мин. четене

„Нафтогаз Украйна” ще затвори представителния си офис в Русия, разположен в Москва на улица „Академика Пилюгина”. Надзорният съвет на дружеството е възложил на Управителния съвет да изпълни всички необходими мерки за закриване на офиса до 12 март 2018 г.

„Решението за затварянето на представителството се приема във връзка с липсата на целесъобразност на продължаващото съществуване на офиса”, се казва в съобщението.  

„Газпром” и „Нафтогаз” развалиха отношенията си заради отказа на руската компания да възобнови доставките на руски към Украйна. На следващия ден главният изпълнителен директор на „Газпром” Алексей Милер заяви, че след решението на Стокхолмския арбитраж корпорацията разваля договорите за доставка и транзит към „Нафтогаз”.

На 5 март „Газпром” официално извести „Нафтогаз Украйна” относно процедурата за предсрочно прекратяване на договорите за доставка и транзит на газ.

„Нафтогаз Украйна” обединява най-големите предприятия за производство на петрол и газ в страната. Холдингът е монополист в транзита и съхранението на природен газ в подземни складови помещения, както и транспортирането на нефт по тръбопроводи в цялата страна.

Подкрепи Economic.bg