Наградите „Мистър и Мисис Икономика” са голяма отговорност

\"Минстрой Холдинг\" увеличи три пъти производството си в последните години

Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на \"Минстрой Холдинг\"

Наградите „Мистър и Мисис Икономика” са голяма отговорност

Снимка: Economic.bg

Автор: Александра Сотирова

Д.т.н.инж. Николай Вълканов е председател на Съвета на директорите на "Минстрой Холдинг" АД и в миналогодишното издание на конкурса „Мистър и Мисис Икономика” получи специалния почетен знак на Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ) КРИБ за цялостен принос в развитието на минно-геоложкото дело в България и по случай 65 годишния юбилей на компанията. 

Г-н Вълканов, как се чувствате една година, след като получихте специална значка на Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ)?

Смятам, че наградата е заслужена, тъй като компанията, която управлявам, е една от водещите в минно-добивния сектор и увеличи три пъти производството си в последните години. Дружество, което има изключително добра социална политика. Това е признание за труда и правилния подход към отрасъла.

Аз съм и зам.-председател на КРИБ и смятам, че членовете на тази организация трябва да бъдат винаги сред първите и това е така. За нас е важно да няма сив сектор, да се плащат достойни заплати на работещите и да се внедряват нови технологиите.

Каква отговорност носи това отличие за Вас?

Отговорността е голяма, както знаете аз съм и председател на Управителния съвет на Българската минно-геоложката камара, тоест всички фирми, които се занимават с  добив на полезни изкопаеми, са в тази камара и ние се грижим преди всичко за развитието на отрасъла и за внедряването на новите технологии, така че секторът да бъде на европейско и световно ниво.

Този приз дава ли стимул за още по-високи постижения?

Не е нужно да получавам награди, за да съм ангажиран в постигането на високи резултати. Целта не е наградата, а тя стимулира нещото, към което всеки човек се стреми - признание за труда.

Какви са Вашите пожелания към новото издание на конкурса „Мистър и Мисис Икономика”, организиран от КРИБ и списание „Икономика”?

Списание „Икономика” е едно от необходимите издания за българската индустрия, тъй като в него можем да намерим всичко, което ни интересува. Отделям голямо значение на конкурса, защото има много фирми в нашата организация, които заслужават награди, и е много трудно да избереш точно една. Пожеланията ми към вас са все така да се трудите, както досега, да създавате добър климат за нашия бизнес и да бъдете винаги в крак с пулса на времето.

Коментари: 0