Най-богатата норвежка глобена 230 хил. паунда за шофиране след употреба на алкохол

22-годишната Катарина Андресен и сестра й Александра са най-младите милиардери в света

Най-богатата норвежка глобена 230 хил. паунда за шофиране след употреба на алкохол

Снимка: Instagram kgandresen

22-годишната милиардерка Катарина Андресен е глобена с 250 000 крони (23 000 британски лири), след като е хваната да кара пияна. Наказанието включва и отнемане правото да шофира за 13 месеца.

Най-богатата норвежка е хваната по време на великденските празници тази година, докато шофирама към семейната ски хижа в Хафйел, пише "Бизнесинсайдър".

Изданието припомня, че в Норвегия глобите зависят от дохода

Катарина притежава богатство, оценено на 1,23 млрд. долара. 

Обичайно глобата за пияни шофьори в Норвегия е 1,5 пъти месечната заплата, но наказанието може да варира според преценката на съдията за реалното финансово положение на виновния водач.

И тъй като богатата наследница е все още студентка в Amsterdam University College и няма фиксиран доход, глобата е определена спрямо нетното й състояние и била смекчена на 250 000 крони, обяснява изданието.

Законите срещу шофирането в нетрезво състояние в Норвегия са едни от най-строгите в Европа, като разрешеното количество алкохол при шофиране е едва 0,02 процента.

Пробата на Андресен показала 0,06 процента час след задържането й от полицията.

Катарина и по-малката й сестра Александра, на 21 г., са най-младите милиардери в света от 2007 г., когато баща им - инвестиционният магнат Йохан Андресен, им прехвърли по 42% от семейната компания Ferd.

Нито една от двете сестри обаче не работи в компанията.

Коментари: 0