Най-богатият човек в света вече има $150 млрд.

Джеф Безос е по-богат от Бил Гейтс и Лари Пейдж заедно

Най-богатият човек в света вече има $150 млрд.
8172 ~ 2 мин. четене
Любителите на онлайн шопинга се радват тези дни заради кампанията Amazon Prime Day - със специални оферти за стоки от най-голямата онлайн платформа за пазаруване в света.

Шефът на Amazon Джеф Безос обаче също има причина да бъде радостен. Акциите на компанията достигнаха най-високото си ниво изобщо в историята и сега Безос - който от повече от година е най-богатият човек в света - вече има състояние от над 150 млрд. долара, според Forbes.

Богатството на Безос вече е повече от това на от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и съоснователя на Google Лари Пейдж, взето заедно, пише CNN Money.

Гейтс остава на второ място по богатство в света, а трети е собственикът на фонда за инвестиции Berkshire Hathaway Уорън Бъфет. Но Оракула на Омаха изостава след Безос с близо 70 милиарда долара.

Безос, който също е собственик на "Вашингтон пост" и компания за проучване на космоса "Blue Origin", дължи голяма част от нетното си богатство на акциите на Amazon. Той е най-големият акционер в компанията, с повече от 16% от книжата.

Увеличеното влияние на Amazon в търговията на дребно, облачните технологии, медиите и много други области приближи компанията до това скоро да изпревари Apple, която в момента е най-скъпата компания в света.

Акциите на Amazon нараснаха с близо 60% тази година, а компанията има пазарна стойност от над 890 млрд. долара. Пазарната стойност на Apple е малко повече от 935 милиарда долара.

Amazon ще обяви резултатите си за второто тримесечие на 26 юли. Анализаторите прогнозират скок на продажбите с повече от 40% и повече от шесткратно нарастване на печалбата на акция.

Компанията надмина прогнозите на Уолстрийт и ако отчете още едно рекордно тримесечие, скоро ще се окаже на стойност повече от 1 трилион долара.

Това би означавало нетното богатство на Безос да достигне до 175 млрд. долара.
Подкрепи Economic.bg