Най-добрите места за посещение през 2019 г.

Пловдив също попада сред препоръчаните световни дестинации

Най-добрите места за посещение през 2019 г.

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова
Време е да започнем да мислим за дестинациите, които ще попаднат в нашия списък с желания за 2019 г. От отварянето на нови хотели и забележителности, до важни спортни събития и облекчени визови изисквания, има безброй причини да посетите тези 10 дестинации, представени от "New York Post". АФРИКА

Намибия

Пустините, блатата и крайбрежието на тази югозападна африканска нация са само част от нещата, които можете да видите в Намибия. 12-те стаи на Shipwreck Lodge на брега на Скелетон изглеждат като лодки, плаващи на брега на дюните. Новите полети на Eurowing (през Мюнхен) и на Quatar Airways (през Доха) улесняват достъпа до столицата Уиндхоек. 


Египет


Пътуването до тази древна земя е във възход. През тази година страната приветства около 55% повече посетители в сравнение с миналата година, според данни на Световната организация по туризъм на обединените нации, което я прави най-бързо развиващата се дестинация в света. През 2019 г. погледите ще бъдат приковани към Гиза и откриването на Великия египетски музей (Grand Egyptian Museum), вдъхновен от пирамидите и проектиран от архитектите Heneghan Peng. Музеят ще бъде най-големият на планетата с площ от 5,2 млн. кв. фута площ.


АЗИЯ

Япония


Япония започва двугодишен възход през 2019 г. заради две големи спортни събития - световното по ръгби през следващата година и Летните олимпийски игри в Токио през 2020 г. През април се очаква и абдикацията на императора, който отстъпва трона на своя син - принц Нарухито. Това се случва за първи път в историята на нацията. Посетителите в Токио ще могат да видят и модерният нов дом на рибния пазар, известен със сутрешния търг за риба тон. 


Узбекистан


Благодарение на новите визови облекчения през 2019 г. ще можете да посетите тази централноазиатска нация. Древните мюсюлмански паметници на Узбекистан в градове като Самарканд и Бухара са добра алтернатива на другите ислямски държави, които наскоро забелязаха, че техните исторически обекти са разрушени и са трудни за възстановяване в момент на война. През април 2018 г. Uzbekistan Airways увеличи полетите между JFK и столицата Ташкент на два пъти на седмично. 


ЕВРОПА

Нормандия, Франция


През юни 2019 г. се отбелязва 75-та годишнина от т.н. D-Day, когато американски, канадски и британски войни нахлуват по плажовете на Северна Франция, започвайки едномесечната битка, която в крайна сметка донася победата на съюзниците в Европа и е близо до края на Втората световна война на континента. За да се отбележи това, в Нормандия са организирани множество събития и чествания. Тези места могат да бъдат посещавани през цялата година.


Пловдив, България

Една от двете европейски столици на културата (другата е Матера в Южна Италия), живописният Пловдив е вторият най-голям български град, за който вероятно не сте чували, пише изданието. Историята на града включва управлението на почти всяка империя от древността - от персите, през римляните, до турците. Пловдив сега е в светлината на прожекторите с около 500 фестивали, изложби, представления, шоу програми не само в града, но и в целия Южен централен регион на България. 


СЕВЕРНА АМЕРИКА

Лос Кабос, Мексико


В курорта се очаква през 2019 г. да отворят врати малко по-достъпни за портфейла хотели. Луксозната верига Marriott отвори през септември, а до средата на следващата година се очаква да отворят врати за посетители хотелите Nobu, Four Season, Ritz-Carlton Hard Rock.

Юкон, Канада

Пътешествие в най-отдалечените райони на Северозападна Канада е една добра идея за следващата година. Много хора пътуват, за да видят Северното сияние, избирайки различни места за тази цел, като ледени хотели, шейна с кучета, лодка и други. Consulta Meta's Aurora 360 Experience предлагат на гостите чартърен полет с Boeing 737, който ще се състои в периода 8-11 февруари. Това е единственият полет в света, от който може да се види полярното сияние. 

САЩ

Флорида Кийс


Повече от 14 месеца след урагана Ирма тази верига острови край южното крайбрежие на Флорида най-накрая прави крачка напред. Бунгалата Key Largo отварят в края на тази година като първият ол инклузив хотел в региона и ще се намират само на няколко метра от брега. Key Largo ще предлага 135 стаи със самостоятелни открити басейни или вани. След урагана най-после ще отвори и красивият плаж Loggerhead.


Анахайм, Калифорния


Силата се събужда това лято в Дисниленд, когато отваря Star Wars: Galaxy's Edges.По думите на изпълнителният директор Боб Игър това ще е най-голямото разширяване на земята на Дисни някога. Потапящият се свят пресъздава планетата Batuu, на която можете да пилотирате Millennium Falcon. Джедаите за завръщат в Disney World в Орландо, Флорида, където ще дебютира още една Galaxy's Edge, както и хотел, посветен на Star Wars. 
Коментари: 0