Най-ексклузивният ски курорт в света

Той има само 13 членове, които плащат от 2,6 млн. долара нагоре за частен достъп

Най-ексклузивният ски курорт в света

Снимка: Cimarron Mountain Club

6886 ~ 2 мин. четене

В един от най-ексклузивните ски курорти в света, 13 късметлии плащат първоначална такса от поне $2.65 млн. за частен достъп до зоната с площ от 1750 акра. Тази цена включва и терен земя, върху който всеки от желаещите може да си построи собствена хижа.

Cimarron Mountain Club в Колорадо е основан от пенсионирания адвокат Джим Ароунстийн и неговата съпруга Патси, с цел да създаде "светилище за 13 семейства, които искат да карат ски и да запазят красивата природа за бъдещите поколения", казва представител на клуба пред Business Insider.

Семейство Ароунстийн купува имота през 2004 г., а клубът официално стартира през юли 2018 г., като вече има шест регистрирани семейства и седем оставащи места за желаещите.

Курорът се намира в планината Сан Хуан в югозападната част на Колорадо, която е част от Скалистите планини. Той е на около 4,5 часа път с кола от зимния курортен център Аспен.

 Досега шест семейства са платили по 2,65 милиона долара членство, а седемте свободни места струват по над 2,8 милиона долара. Годишните такси са между $62 000 и $67 000 и включват 115 дни ски за всяко семейство, клубен труд, операции и други постоянни разходи.
 
Според представител на курорта, настоящите членове са все фенове на зимните спортове, много успешни предприемачи и индустриалци, като всички те имат деца и всички те искат курортът да бъде място, където да се наложат трайни ценности.
 
Всяко от семействата получава парцел от 35 акра, на който да издигне малка хижа. Но не и огромно имение. Но построяването на подобна хижа не е задължително. Всеки имот има къща с три спални, която е готова за предстоящия зимен сезон 2018/2019.
 
Ски зоната има над 60 писти. В момента се строи и четириетажна вила с общ достъп за всички членове, където ще има салон, кът за хранене, бар, спа център. За собствениците на имоти в курорта има много планински занимания и през летния сезон.
 

Подкрепи Economic.bg