Румънска авиокомпания стартира полети от Бургас

Blue Air започва да лети по направлението Клуж Напока – Бургас

Румънска авиокомпания стартира полети от Бургас

Снимка: Летище Бургас

2081 ~ 1 мин. четене

Румънската нискотарифна авиокомпания Blue Air стартира първото по рода си директно обслужване от Клуж - Напока до Бургас на 20 юни. Маршрутът е и първият, по който Бургас има възможност за директни полети до северната ни съседка. Полетите вече са налични за резервация, като цените започват от 29.99 евро в едната посока и включват една безплатна промяна на датите на пътуване.

Blue Air ще лети два пъти седмично услуги между Клуж Напока и Бургас – всяка сряда и неделя.

„Радваме се да разширим офертата си с този изключително търсен маршрут от Клуж. Бургас е стратегически пазар за Blue Air от Трансилвания и стартирането на първата ни по въздух ниско-тарифна услуга до града е важна стъпка от стратегията ни да станем най-предпочитаната авиокомпания за нашите клиенти. Също така, проучваме възможността да въведем услуга между основната ни база в Букурещ до Бургас, за да предложим бърза и достъпна опция за пътуване между тези два важни града в региона и да свържем Бургас с цялата мрежа на Blue Air от Букурещ“, каза Красимир Танев, главен търговски директор на Blue Air.

Удовлетворение от постигнатото изрази и Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт България“ – концесионер на двете ни морски летища.„Новината за предстоящото откриване на първата въздушна връзка между Румъния и летище Бургас наистина е вълнуваща. Маршрутът Клуж Напока - Бургас ще бъде първата румънска дестинация, обслужвана на летище Бургас и това е новаторско. Считаме това начало, като голямо постижение и сме уверени, че ще се радва на огромен успех, защото има очевидна взаимна привързаност между туристите от Румъния и черноморското крайбрежие“, казва той.

Blue Air е най-голямата румънска авиокомпания по брой превозени пътници, с бизнес модел Ultra-Low-Cost (ULC). 

Вчера и друг нискотарифен авиопревозвач, Wizz Air, обяви, че открива седем нови маршрута от Бургас, както и сезонна база.

Подкрепи Economic.bg