Най-голямата компания за канабис затваря оранжерии и освобождава персонал

Canopy Growth свива мащабите заради слабото развитие на пазара

Най-голямата компания за канабис затваря оранжерии и освобождава персонал

Снимка: Pixabay

Най-голямата в света компания за производство на канабис по пазарна капитализация придобива по-малки размери, като затваря 3 милиона квадратни метра оранжерии. Canopy Growth обяви планове за закриване на две култивационни съоръжения в Британска Колумбия, Канад, което ще доведе до съкращения на 500 служители. Компанията също така се отказва от плановете си за откриване на оранжерия в Онтарио, предаде CNN.

"Близо 17 месеца след създаването на законния пазар, канадският пазар за развлекателна марихуана се развива по-бавно от очакваното, създавайки предизвикателства за рентабилност в цялата индустрия", се казва в съобщението на компанията. "Освен това, федерални разпоредби, позволяващи отглеждането на открито, бяха въведени, след като компанията направи значителни инвестиции в оранжерийно производство".

Canopy Growth има обект за отглеждане на открито, което е по-икономично, съобщиха от компанията.

Най-големите компании за канабис в Северна Америка изпитват затруднения, тъй като оперативният им растеж далеч надхвърли реалното развитие на индустрията за канабис. Оттогава компании като Canopy Growth предприеха драстични действия за свиване, за да осигурят краткосрочна и дългосрочна доходност.

Затварянето на обектите в Британска Колумбия - които представляват повече от половината от дейностите по отглеждане на канабис на Canopy Growth в Канада - се очаква да спести от 700 до 800 милиона долара за приходите от Canopy Growth през тримесечието, което ще приключи на 31 март.
Коментари: 0