Най-известните нови милиардери и как забогатяха

Те са от различни краища на света, но вече имат 10-цифрено състояние

Най-известните нови милиардери и как забогатяха
3251 ~ 3 мин. четене
Всяка година стотина и повече хора по света преминават бариерата на лично състояние от милиарда долара и влизат в списъка на най-богатите хора.

Тази година има 195 нови милиардери, които влизат в клуба на хората с 10-цифрено богатство в долари.

Вижте няколко нови и забележителни милиардери.

Лусиано ХанСнимка Facebook профил

Бразилецъта Лусиано Хан е съосновател на веригата универсални магазини Havan през 1986 г., когато е бил на 24 години. Днес в компанията работят над 15 000 души в повече от 100 обекта в малки и средни градове. Успехът на Хан е пряко свързан с факта, че той се фокусира върху стария физически магазин, а не онлайн продажбите на уебсайт. Хан извади другия съучредител си от компанията и днес притежава почти цялата компания. Приходите на Haven за 2017 г. са рекордните 1,2 млрд. долара, което е с 40% повече от предходната година.

Дейвид СтюардСнимка WWT

През 1990 г. Дейвид Стюард основава World Wide Technology, доставчик на технологични услуги, със съкратен бюджет със седем служители. WWT се фокусира върху телекомуникационните мрежи и услугите за преобразуване в предприятия. Компанията осигурява планиране, доставка и внедряване на ИТ продукти и решения за продажба. До 2003 г. WWT има приходи от 1 млрд. долара. До 2010 г. приходите са повече от 3,2 млрд. долара. Днес WWT има приходи от 9 милиарда долара и е една от най-големите частни компании в САЩ. Със седалище в Мисури, WWT е най-големият дистрибутор на решения на Cisco в САЩ и на второ място в света. Компанията има повече от 3000 служители в 20 офиса по целия свят.

Кейти Родан и Кати ФийлдсСнимка Rodan&Fields

Кейти Родън и Кати Фийлдс се срещат в Станфорд през 1984 г. Фийлдс идва директно от Медицинския факултет на Университета в Маями, а Родан от Медицинското училище USC. Двете избират Пало Алто за дерматологичния си бизнес, но поотделно. Няколко години по-късно през 1989 г. Родан се чувства разочарован от липсата на напредък в лечението на акне и решава, че пазарът се нуждае от нова алтернатива. Така че тя решава да създаде решение за акне, което не е достъпно по това време. Първият, когото вика на помощ, за да осъществят идеята, е Фийлдс. Те запазват ежедневните си работни места, докато работят нощи и уикенди по своите кухненски маси, за да превърнат своя страничен проект в изключително успешно име. Този продукт носи името Proactiv и за разлика от други лечения на акне, формулата на Родан и Фийлдс е като висококачествен крем за красота. Така се ражда империята Rodan&Fields.

Дани РийсКадър Youtube

Дани Рийс учи магистратура по английски в колежа и няма никакво намерение да завзема дребната канадска компания Goose. Но точно това прави през 2001 г. и през последните десетилетие и половина, превръща компанията в една от най-горещите марки връхни дрехи, като дава безплатни палта на хората, които прекарват много време в студа - полярни изследователи, посетители на филмови фестивали в студени места като Сънданс и Торонто, както и охранители, разположени извън нощните клубове. Сега неговите палта за по над 1000 долара са модни изявленияхитове, които могат да бъдат намерени по улиците на Ню Йорк, Лондон и Токио, както и носени известни личности, включително Хю Джакман, Даниел Крейг и Дженифър Лопес. Компанията направи IPO преди две години и оттогава цената на акциите се е утроила, а продажбите са нараснали с 46% до 450 милиона долара. Парките се правят в Канада.

Давид ФаталСнимка Leonardo Hotels

Давид Фатал е дете на иракски бежанци в Израел. Започва да работи в хотели като рецепционист, когато е на 23 години. През годините той работи и като пиколо, охранител и продавач - преди основаването на собствена хотелска компания през 1999 г. Фатал еспява да убеди собствениците на хотели да преминат от глобални марки към неговите. Днес Fattal Hotels притежава и управлява 40 обекта в Израел, както и веригата Leonardo Hotels в Европа. През февруари 2019 г. той направи Fattal Hotels публична компания.
Коментари: 0