Най-луксозният летищен терминал

Летището в Лос Анджелис предлага за ВИП пътници лични апартаменти и обслужване

Най-луксозният летищен терминал

Снимка: The Private Suite

3104 ~ 2 мин. четене

За мнозинството хора няколко часа делят скукаката от ваканцията на мечтите, като се започне от пътуването до летището, после проверките, чакането на терминала, миванането на проверки и т.н. Но ако сте VIP и разполагате с необходимите средства, на международното летище в Лос Анджелис има още една възможност.

Ако сте член на елита, вместо да се присъедините към тълпите от шосе 405 г. към главния вход, вземете подходящо наречената Имперска магистрала към южната част на LAX. Преминавайки през поредица от незабележими летищни сгради, ще видите знак с дискретно лого на вратата и бързи линии за обслужване.

След като сте направили резервацията си по-рано, пазачът в кабината за сигурност ще провери вашия документ за самоличност и след това ще отвори две стоманени врати, боядисани в сиво. И са входът към тайно място само за привилегировани.

Т. нар. Частен апартамент в LAX (The Private Suite) е отделен пътнически терминал на летището, който може да се ползва само с предварителна резервация, разказва CNN.
 
Срещу заплащане на съответната цена, можете да влезете в алтернативна реалност, сякаш сте в собствената си стая, за да се отпуснете, докато чакате полета си.
 
 Дори частен автомобил ще ви откара до самолета. 
 
Този салон е открит през май 2017 г. по идея на Гавин де Бекер, частен детектив и консултант по сигурността на звездите.
 
Бивш карго терминал, сградата е префасонирана и в нея са направени 11 частни апартамента, всеки по 250 кв. фута (23 кв. м).
 
Стаите са приятно обзаведени, с мебели в меки тонове, подходящи да почивка, големи телевизори, всякакви екстри и дори мокър бар.
 
Може да похапнете и да пийнете колкото ви се иска  -изискани вина, шоколадови десерти.
 
В банята пък има на разположение маркова козметика - като във всеки луксозен хотел.
  
Каква е цената на това удоволствие?
 
Годишното членство струва 7500 долара, а за всяко пътуване и минаване през ВИП терминала се плащат допълнителни 2500 долара за вътрешни полети и 3000 долара за международни.
 
Сред предимствата е и отделно частно чекиране, проверка на документи и багаж и отвеждане до самолета с луксозен автомобил.
 
Може да си изберете дали да отидете в самолета първи, или накрая, след като са настанени останалите пътници.
 
При кацане процедурата е същата - очаква ви асистент, който се грижи за обработката на багажа и документите. А когато сте обратно отново в апартамента, личният ви автомобил ви чака отпред, за да поемете към следващи задачи или към вкъщи.

Подкрепи Economic.bg