Най-малкият киносалон в света

Той е закътан в хотелско лоби и има само две места

Най-малкият киносалон в света

Хотел The Hoxton в Уилямсбърг, Бруклин

Снимка: The Hoxton

1084 ~ 1 мин. четене
Предполагаемо (и вероятно) най-малкото кино в света, е побрано във фоайето на The Hoxton, модерен, нов, на по-малко от една година хотел в Уилямсбърг в Бруклин.

На пръв поглед кинотеатърът изглежда като социална медия, чиято цел е да се хареса на т.нар. поколение на милениалите, които наричат Бруклин свой дом и се надяват да бъдат откривателите на най-блестящото и най-ново предложение на Ню Йорк.

Но случайно посещение на хотела и самото кино разсейва тази представа. Разбира се, концепцията е натрапчива, но тя не се стреми да наруши културните норми или рекордите на социалните медии.

Киното, което официално не се води киносалон, но на вход му стои табелка "Най-малкото кино в света", се намира точно до лобито на хотела. Входът е със завеси.Разполага само с две места, на 7.5 кв. м пространство, снабдено с прожектор, два комплекта слушалки Master & Dynamic и бяла стена, която функционира като екран.

Киносалонът, достъпен за всеки, отвори за първи път през декември и оттогава прожектира един и същ филм на цикъл в продължение на месец, 24 часа на ден. В началото на всеки месец екипът на Ennismore избира кой филм да се показва, въз основа на сезонността.

Първият показван филм е Wonderful Life, подходящ за Коледа. „През юли прожектирахме любимия плажен филм на всички - „Челюсти “, казват от хотела. Август идва с The Endless Summer II.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg