Най-популярните митове за храната
Много хора вярват в тях

© ECONOMIC.BG / Pixabay
~ 1 мин.
Всеки ден се сблъскваме с митове. Те често ни помагат да си обясним необясними неща.



Съществуват и митове за вредните или полезни свойства на храната. foodpanda потърси най-известните от тях, в които мнозинството от хората все още вярват.
Вижте някои от тях:
Яденето на целина изгаря повече калории, отколкото може да приемем - няма храна, която да изгаря калории. Те се премахват чрез спорт.
Суровите моркови са по-питателни от сварените - готвенето всъщност повишава хранителната стойност на морковите.

Кожата на пилето е вредна и калорична - всъщност в кожата на пилето се съдържат естествени сокове. Ако консумирате пилето без въглехидрат, вие няма да имате проблеми с повечето калории.
Не трябва да консумирате яйца заради високия холестерол - всъщност, яйцата са добър източник на много хранителни вещества.
Използването на маргарин вместо масло ще спести калории - маслото и маргаринът имат почти същото количество калории.

Яденето на плодове е полезно по всяко време - консумирайте плодовете преди 14:00 часа. След това се разграждат трудно и ферментират в стомаха.
Шоколадът е вреден - това е най-популярният мит. Хапвайте шоколад с висок процент какао.
