Най-популярните митове за храната

Много хора вярват в тях

Най-популярните митове за храната

Снимка: Pixabay

2156 ~ 1 мин. четене
Всеки ден се сблъскваме с митове. Те често ни помагат да си обясним необясними неща. 

Съществуват и митове за вредните или полезни свойства на храната. foodpanda потърси най-известните от тях, в които мнозинството от хората все още вярват. 

Вижте някои от тях:

Яденето на целина изгаря повече калории, отколкото може да приемем - няма храна, която да изгаря калории. Те се премахват чрез спорт. 

Суровите моркови са по-питателни от сварените - готвенето всъщност повишава хранителната стойност на морковите. 



Кожата на пилето е вредна и калорична - всъщност в кожата на пилето се съдържат естествени сокове. Ако консумирате пилето без въглехидрат, вие няма да имате проблеми с повечето калории. 

Не трябва да консумирате яйца заради високия холестерол - всъщност, яйцата са добър източник на много хранителни вещества. 

Използването на маргарин вместо масло ще спести калории - маслото и маргаринът имат почти същото количество калории. 



Яденето на плодове е полезно по всяко време - консумирайте плодовете преди 14:00 часа. След това се разграждат трудно и ферментират в стомаха. 

Шоколадът е вреден - това е най-популярният мит. Хапвайте шоколад с висок процент какао.


Подкрепи Economic.bg