Най-скъпите и най-евтините плажове в света

Те са подредени според Beach Price Index

Най-скъпите и най-евтините плажове в света

Проучване на цените по плажовете Beach Price Index, проведено на 250 локации в 66 страни по света, подрежда най-скъпите и най-евтините плажове.

Най-скъпият плаж в света е La Plage de Maui в Таити, Френска Полинезия. Набор от изброените горе продукти там ще струва над 60 долара.

Второ място в списъка на най-скъпите плажове заема Mareto Plage Publique, разположен на остров Муреа във Френската Полинезия (58,36 долара). Третото място  е за плаж Ансе Вата на тихоокеанското пристанище в Нумеа (56,11 долара). Ансе Джоржетт, Праслин, Сейшелски острови заема 4 място и плаж Beau Vallon на остров Махе, отново Сейшелите. Сред държавите с най-скъпи плажове в света са още Италия, САЩ, Австралия, Япония и др.

Най-евтиният плаж на света се намира във Виетнам и се казва Куа Дай. Той е разположен в гард Хойан в централната провинция на страната Куанг Нам. Средната цена за отдих на този плаж е 13,45 долара. В нея влизат слънцезащитен крем 100 мл, който може да бъде закупен за около 2,01 долара, бутилка вода 500 мл. (50 цента), бира (2,09 долара), сладолед (90 цента) и обяд за един човек, включващ освен храна и напитки за 8,04 долара.

След него се нарежда отново виетнамски плаж в южната част на страната Хо Кок. 3-тото място е за Лонг Бийч отново във Виетнам. Останалите плажове с изгодни цени за основни продукти са в Индия, Индонезия, Тайланд

Коментари: 0