НАП е разрешила на 1400 фирми да правят неотложни плащания

По време на извънредното положение

НАП е разрешила на 1400 фирми да правят неотложни плащания

Снимка: Economic.bg/Архив

1064 ~ 1 мин. четене
1400 фирми, чиито банкови сметки са били запорирани от Националната агенция по приходите, са получили разрешение от ведомството по време на извънредното положение да извършват неотложни плащания. 

Става дума за дружества, които не са можели да обслужват задълженията си към бюджета. На тях НАП разреши с част от постъпленията по запорираните банкови сметки да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни. Друга част е отишла за погасяване на данъци и осигурителни вноски.  

От 21 май се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от приходната агенция. 

 „В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната“, каза директорът на „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.

Коментари: 0