Натоварено движение по пътищата заради почивните дни

На места ще превалява дъжд, очаква се пътната настилка да бъде мокра

Натоварено движение по пътищата заради почивните дни
212 ~ 1 мин. четене
Предстоят четири почивни дни. Очаква се интензивен трафик по пътищата. От КАТ съветват шофьорите да бъдат внимателни, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, съобщава Нова Телевизия.

На места ще превалява дъжд, очаква се пътната настилка да бъде мокра. Допълнителни екипи ще следят за реда по пътищата на страната. Четвърт милион българи вече напуснаха домовете си за почивните дни.  

На входовете и изходите на столицата също патрулират допълнителни екипи. Още вчера по автомагистралите движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона беше ограничено. Мярката ще бъде в сила отново във вторник, 3 март, от 14.00 до 20.00 часа, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Ограничението няма да важи за камиони, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти, живи животни и опасни товари.

В празничните дни БДЖ ще осигури допълнителни вагони за 114 влака. Целта е по-удобното придвижване на пътниците в навечерието на националния празник. Става дума за 9000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути у нас.Подкрепи Economic.bg