Не се очакват промени в цените на горивата у нас

По-ниските цени във Варна поставят под въпрос произхода и качеството на продаваните горива, заяви Андрей Делчев

Не се очакват промени в цените на горивата у нас
Автор: Александра Сотирова

Не се очакват промени в настоящите цени на горивата по бензиностанциите у нас в краткосрочен план. Това заяви изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев пред журналисти, предава репортер на Economic.bg.

Стабилността се дължи на котировките на суровото гориво на межродните пазари. Курсът на лева спрямо долара също се отразява. Андрей Делчев отказа да коментира случаите във Варна, където цените на горивата са значително намалени и продължават да падат.

Времето ще покаже дали тези цени са реални и дали ще бъдат трайни, каза той. Според него случаите в морската ни столица поствят под въпрос произхода и качеството на продаваните горива, както и коректността на търговците, които прилагат тези практики на пазара на горива.

Явлението във Варна поставя няколко въпроса - за произхода на продаваните горива, за тяхното качество, както и за коректността на търговците, които прилагат такива практики на пазара.

Пред журналисти бе показан пътят на горивото от доставчиците към потребителите и контролът върху количеството и качеството.

Коментари: 0