\"Не сме победили Макрон. Трябват такт и уважение към тези, които дават парите\"

Бойко Борисов, министър-председател

Цитат на деня:

\
"Не съм съгласен с тезата, че сме победили Макрон". Това коментира премиерът Бойко Борисов при завръщането си от Тирана днес по повод приемането на отстъпки, засягащи българските превозвачи, в пакета за мобилност на ЕС, наречен "Пакета Макрон", защото е предложен от френския президент.

Комисията по транспорт на Европейския парламент гласува без обсъждане днес предлаганите промени в правилата за работата на дружествата за международни пътни превози.
Отхвърлено бе предложението водачите да се прибират у дома "възможно най-често, поне веднъж седмично".

По желание на водача дневните почивки ще може да бъдат ползвани в превозното средство, ако то разполага с подходящи условия за спане за всеки водач и превозното средство е неподвижно. Предвижда се обособяването на охраняеми паркинги за почивка по международните пътища, които ще бъдат обозначени, сертифицирани и ще отговарят на много условия, включително за достъп до тоалетна, вода, душове, храна и безжичен интернет. 
 
"В нашето голямо европейско семейство не стават нещата с чукане по масата и с изхвърляне какво ще стане. Начинът е с диалог, убеждения, работа. Всички европейски депутати положиха усилия да привлекат свои колеги от другите държави, които да ни подкрепят в комисията. Нито е повод за фанфари, нито да викаме "Победа". Това е пример, че с диалог могат да се постигат успехи. Ако някой си мисли, че може да пребори Франция, Германия, Австрия заедно, значи е наивник на средна възраст", коментира премиерът.

"Трябва малко повече такт и уважение към тези, които дават парите. Никой не ти е длъжен", каза още Борисов.
Коментари: 0