„Не стига, че работихме месеци без заплата, пък сега и глоби“

Бойко Борисов, министър-председател на България

Цитат на деня:

„Не стига, че работихме месеци без заплата, пък сега и глоби“
11647 ~ 1 мин. четене

Не стига, че работихме месеци наред без заплата, пък сега и глоби".

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на тунел „Железница“ днес. Той заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова провериха строежа на най-дългия тунел в България, след като по-рано днес част от него се срути и затрупа трима работници.

На качване в колата, след като приключи инспекцията, премиерът Борисов се обърна към Петя Аврамова с думите: „Петя, маска си сложи, че тука е затворено. Омръзна ми да плащам. Не стига, че работихме месеци наред без заплата, пък сега и глоби“.

Припомняме, че вчера министър-председателят отиде на посещение на Рилския манастир, но влезе в светата обител без маска въпреки новата заповед на здравния министър, според която носенето на маски във всички закрити обществени пространства е задължително. Ето защо от Министерството на здравеопазването обявиха, че на премиера, както и на всички журналисти, репортери и членове на екипа му, които са били без защитна маска ще им бъде наложена глоба в размер на 300 лв.

По отношение на пострадалите работници Борисов обяви, че са без опасност за живота, но ще бъдат транспортирани във ВМА. По думите му инцидентът е станал по случайност, вследствие на дъждовете.

Подкрепи Economic.bg