Бойко Борисов ще бъде глобен с 300 лв. за неносене на маска

Всички членове на екипа му и журналистите, влезли на закритото пространство без маски, също ще бъдат глобени

Бойко Борисов ще бъде глобен с 300 лв. за неносене на маска

Снимка: Facebook, Бойко Борисов

3983 ~ 1 мин. четене

Глоба от 300 лв. ще бъде наложена на министър-председателя Бойко Борисов, тъй като посети Рилския манастир днес без предпазна маска, съобщава bTV, позовавайки се на информация от Министерството на здравеопазването.

Премиерът днес посети светата обител, но пропусна да си сложи маска, която е задължителна от вчера, със заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Репортажът на БНТ за посещението срещна силен негативен отзвук в социалните мрежи, като много хора изтъкнаха лошия пример, който дава министър-председателя с поведението си.

На премиера, неговият екип, журналистите и всички оператори и фотографи, които са били в църквата без предпазни маски също ще бъдат връчени актове, уточняват от здравното министерство.

Припомняме, че по време на вчерашната извънредна среща между министър-председателя Борисов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и представители на Националния оперативен щаб, именно премиерът настоя за засилване на проверките за спазване на противоепидемичните мерки. На брифинга след това представителите на щаба отново отправиха критики към хората, че не спазват трите "Д"-та (дезинфекция, дистанция и дисциплина).

Те отправиха тези критики, докато бяха плътно наредени един до друг - шефът на столичното РЗИ Данчо Пенчев, главният държавен инспектор Ангел Кунчев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, столичният кмет Йорданка Фандъкова и директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев. На този брифинг те добавиха и едно "К" към трите "Д", което значи контрол. Кунчев заяви категорично, че няма да има прошка за никого, който не спазва мерките.

Подкрепи Economic.bg