АПИ започва ремонт на част от пътя Пазарджик-Пловдив за 15 млн.лв.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до края на август

АПИ започва ремонт на част от пътя Пазарджик-Пловдив за 15 млн.лв.

Снимка: АПИ

5220 ~ 2 мин. четене

От днес започва ремонт на 10-километров участък от първокласния път Пазарджик – Пловдив на територията на област Пловдив. Инвестицията е за над 15 млн. лв., а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на месец август.

За извършване на ремонтно-възстановителните дейности се ограничава движението в участъка от новоизграденото кръгово кръстовище за с. Цалапица до кръговото кръстовище с околовръстния път на Пловдив. Трафикът ще се преминава по обходни маршрути –  по АМ „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III-375 Пещера – Пловдив, уточниха от АПИ.

Ремонтните дейности предвиждат усилване на носимоспособността на пътната основа,  където е необходимо, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат ремонтирани пътни съоръжения и ще бъде подобрено отводняването с оформяне на земни окопи, бетонови канавки и попълване на банкети. Предвижда се подмяна на бордюри, монтаж на нови пътни знаци и мантинели.

Преди седмица завърши ремонтът на 17-километров участък от същия път Пазарджик – Пловдив от Пазарджик до разклона за с. Цалапица. Отсечката е ремонтирана със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за 25.3 млн. лв. Официалното откриване на 17-километровия участък обаче беше днес в присъствието на изпълнителния директор на АПИ Георги Терзийски.

„Над 100 млн. лв. в момента инвестира агенцията в пътни проекти в област Пазарджик. Отсечката, която днес се открива, е доказателство, че в трудни дни на пандемия строителите продължиха работа въпреки трудностите. Следващият голям проект, който ще реализираме, е Западният околовръстен път на града и с кмета Попов ще подпишем споразумението“ съобщи Терзийски, цитиран от пътната агенция.

Подкрепи Economic.bg