Нено Димов ще преговаря с „Юлен“ за промяна на концесионния договор

До тази стъпка се стигна, след предложение на главния прокурор Сотир Цацаров

Нено Димов ще преговаря с „Юлен“ за промяна на концесионния договор
Министерският съвет възложи на министъра на околната среда и водите Нено Димов да предприеме действия за промяна на концесионния договор с „Юлен“ АД, сключен на 21 декември 2001 г. С този договор е дадено право на дружеството да ползва част от територията на Национален парк „Пирин”, община Банско, „Ски зона с център Банско“.

До тази стъпка се стигна, след предложение на главния прокурор Сотир Цацаров. Проверка на прокуратурата е показала, че има несъответствие между договорените условия по отношение на площта, която концесионерът може да ползва, и площта, която ползва. За това разминаване потвърди и Нено Димов, който на специално организирана пресконференция преди две седмици заяви, че в договорът се цитират три територии.

Той също така обвини за това разминаване правителството на НДСВ и конкретно тогавашния екоминистър е Долорес Арсенова.

С днешното решение на Министерския съвет се възлага мандат на министъра на околната среда и водите да проведе преговори с концесионера „Юлен” АД за изменение и допълнение на концесионния договор при спазване на действащото законодателство, като се съобрази с предложенията на главния прокурор.

След постигането на взаимно приемливо решение министърът на околната среда и водите следва да внесе в Министерския съвет проект на решение за даване на съгласие за изменение и допълнение на концесионния договор в съответствие със Закона за концесиите.
Коментари: 0