Netflix надскочи прогнозите и привлече 5.2 млн. потребители за 3 месеца

Платформата вече се радва на над 100 млн. клиенти на услугата по света

Netflix надскочи прогнозите и привлече 5.2 млн. потребители за 3 месеца

Снимка: Netflix.com/Screenshot

Стрийминг услугата за видео Netflix достигна нови висини, както на вътрешния американски пазар, така и на международната сцена. През второто тримесечие на 2017 г. платформата е добавила цели 5.2 млн. нови абонати, което е значително повече от 3.2-милионната прогноза. 

Това се случва година, след като ръстът на абонатите се забави заради повишаване на цените на услугата. Към днешна дата потребителите на услугата вече са 103.95 милиона по целия свят, пише Egadget. 

Положителните резултати логично доведоха и до скок в цената на акциите с 9.7 на сто. Оптимизмът на борсата се дължи и на факта, че Netflix значително надхвърли пазарните очаквания на анализаторите. През второто тримесечие компанията регистрира ръст на приходите от 32.3%, достигайки 2.79 млрд. долара. За сравнение анализаторите прогнозираха растеж до 2.76 млрд. 

Платените абонати на услугата само в САЩ са достигнали 50 милиона. Любопитно е, че през юни Netflix за първи път регистрира повече потребители в чужбина отколкото в Щатите – 52.03 срещу 51.92 милиона.  

Заедно с резултатите си компанията представи и обновената си стратегия за това как ще разходва средства за съдържание. Промяната е продиктувана от успехите на Netflix и спечелените награди и номинации от международни филмови конкурси. В отворено писмо до инвеститорите, компанията коментира и наскоро прекратените сериали с думите, че макар и да не им харесва, намират утеха във факта, че по този начин се освобождават пари за едно или дори две нови допълнителни предавания. 
Коментари: 0