Предприемачи от Норвегия продават чист въздух в eBay

Фирмата \"Pulpit Air\" насочва продукта си към китайците

Предприемачи от Норвегия продават чист въздух в eBay

Предприемачи от Ставангер са започнали да събират въздух от крайбрежната зона Люсе-фиорд в аерозолни опаковки с обем 7,7 литра, предназначени за 160 „дози въздух“. Този контейнер с чист норвежки въздух ще може да бъде закупен на сайта eBay за 20 долара, съобщава Съветът по туризъм на Норвегия.

Този продукт е насочен на първо място към жителите на Китай. „Pulpit Air е името на фирмата на тримата предприемачи, регистрирана на 25 май тази година, пише вестник Stavanger Aftenblad.

Никой друг не се е опитвал да продава норвежки планински въздух. Ето защо, ние искахме да опитаме. Ние вече започнахме да продаваме продуктите си в туристически магазини и работим, за да ги продаваме в Пекин, казва Бенджамин Кнупър, председател на компанията Pulpit Air AS.

„Всичко започна, когато си говорихме за замърсяването на въздуха, за големия брой хора по света, които умират поради мръсния въздух. Мнозина смятат, че това е шега, но не е така. Норвегия има невероятно чиста вода, чудесна природа, сьомга и най-чистия въздух“ – пояснява авторът на проекта.

Норвегия влиза в десетката на Индекса по екологична ефективност (Environmental Performance Index), анализиращ и оценяващ показателите на екологичните политики на държавите. 

Коментари: 0