Нов фонд ще подкрепя стартъпите у нас догодина

Очаква се догодина да бъдат осигурени европейски средства за стартиращи компании

Нов фонд ще подкрепя стартъпите у нас догодина

Обмисля се нов фонд "България", който ще има за цел да продкрепя стартъп обществото у нас, като осигурява частни инвестиции. Очаква се догодина да бъдат осигурени европейски средства за стартиращи компани, при които водеща ще бъде ценността на идеята, заявиха Николета Митева от AIESEC, предприемачът Нед Дервенков и Христиан Даскалов, автор на книгата "Стейкхолдър мениджмънт", пред Bloomberg TV Bulgaria. 

Според Митева Митевабизнес средата за стартиращи компании става все по-динамична, като се представят възможности за все нови проекти и възможности. "Наблюдава развиваща се тенденция, бизнесът започва да търси хора, които са по-мотивирани, отколкото образовани", каза Николета Митева. Това според нея е позитивна тенденция, „но дали има връзка между бизнеса и образователната ни система, бих казала, че е по-скоро минимална“. 

"2015 беше много успешна за нови начинания в сферата на иновациите и технологиите. Отвори врати първият в страната и най-големият на Балканите технологичен парк, а София получи много категорично и ясно разпознаване в старт-ъп общността. Нареди се сред топ градовете за стартиране на нов бизнес“, каза Даскалов.  

Даскалов допълни, че е много важно в образователната система да се даде на младия човек свобода, да бъде изкаран извън системата, да бъде в по-различна среда, в природата, да се въведе състезателен елемент и игровизация. Всички тези възможности, когато се комбинират, дават траен резултати.

Коментари: 0