Нов инвеститор влага 14 млн. лв. в нов завод край Пловдив

"Балкан Агрикалчарал" ще построи новата си производствена и складова база на два етапа

Нов инвеститор влага 14 млн. лв. в нов завод край Пловдив
7490 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Балкан Агрикалчарал“, специализирана в преработването на плодове и зеленчуци, инвестира 14 млн. евро в нова складова и производствена база в Тракия икономическа зона (ТИЗ) в землището на село Калековец. 


Инвестицията ще бъде осъществена на два етапа. Първият етап включва изграждането на логистичен център и специализиран склад за пресни плодове и зеленчуци с обща площ 55 000 кв.м и застроена площ 1 000 кв. м. Прогнозната стойност е 4 млн. евро. Вторият инвестиционен етап включва преработвателно предприятие за производство на плодови и зеленчукови концентрати на стойност 10 млн. евро. То ще е върху 45 000 кв. м, от които 7 000 кв. м разгъната застроена площ. 

Заводът ще бъде с високотехнологично италианско оборудване и в него ще се преработват зеленчуците до пюрета. "Срокът за строителството е следващата реколта (2020 г.) да се преработва в новата фабрика", заяви изпълнителният директор на ТИЗ инж. Пламен Панчев. 

Балкан Агрикалчаръл вече има една фабрика до Пазарджик. Изборът на мястото за новия завод е направен след проучване на условията, но и заради факта, че в Пловдивска област са регистрирани най-много производители на плодове и зеленчуци в страната.
Коментари: 0