„Нова“ иска да купи Канал 3

Компанията е подала уведомление до КЗК и предстои то да бъде разгледано от регулатора

„Нова“ иска да купи Канал 3

„Нова Броудкастинг Груп“ ЕООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, иска да купи дружеството „Елит Медиа България“ ЕООД, което притежава Канал 3 и няколко радиа. Това става ясно от уведомление, постъпило за разглеждане в Комисията з защита на конкуренцията (КЗК).

Регулаторът трябва да се произнесе по сделката, тъй като се очаква операцията да окаже въздействие върху пазара на телевизионна реклама и пазара на телевизионно разпространение на едро.

„Нова Броудкастинг Груп“ в момента притежава политематичната „Нова телевизия“, филмовите канали „Кино Нова“, „Диема“ и „Диема Фемили“, както и спортните „Нова Спорт“, „Диема Спорт“ и „Диема Спорт 2“.

В групата влиза още интернет компанията „Нет Инфо“ АД, която притежава уеб-базирана електронна поща abv.bg, платформата за видео споделяне vbox7.com, както и няколко новинарски сайта.

С придобиването на  „Елит Медиа България“, „Нова“ ще стане собственик освен на Канал 3, но и на Радио Веселина, Радио експрес, Витоша ФМ, Меджик ФМ и Меджик ТВ.

Коментари: 0