„Нова“ пуска новинарския си канал до месец

Nova News ще излъчва новини на всеки кръгъл час и ще продължи да излъчва в реално време всичко важно

„Нова“ пуска новинарския си канал до месец

Снимка: Nova

Специализираният новинарски канал Nova news ще стартира на 4 януари, съобщават от „Нова Броудкастинг Груп“. Става въпрос за ребрандирания „Канал 3“, който стана част от медийната група, собственост на Кирил и Георги Домусчиеви. Медията ще е новинарското продължение на Nova и ще следи важните местни, национални, европейски и световни теми от деня с новини на всеки кръгъл час.

Nova News ще използва опита на новинарския екип и ресурса на Nova, като развие вече съществуващото съдържание на канала, казват от медийната компания.

„Тази година отново доказа, че във времена на предизвикателства и трудности, информацията става все по-търсена и важна за хората. Като национално отговорна компания и водеща медийна група на българския пазар, „Нова Броудкастинг Груп“ отговаря на тези очаквания с новинарска телевизия, която ще предложи на зрителите актуална и достоверна информация в реално време. Амбицирани сме да утвърдим Nova News като телевизионен новинарски лидер в България“, коментира изпълнителният директор на компанията Ива Стоянова.

През януари новият новинарски канал ще стартира с обновена програма, в която са запазени някои от сега съществуващите предавания, като „Патарински LIVE“, „Денят на живо“ и „Офанзива“, както и директните излъчвания на всички значими за обществото ни икономически, политически, социални и културни събития. Част от програмата на канала ще бъдат и публицистичните предавания и опитни лица на Nova, които ще допълнят качественото съдържание на обновения новинарски канал в началото на следващата година.

Коментари: 0