Нов нощен влак свързва четири европейски държави

RegioJet и European Sleeper активно подкрепят европейската инициатива за развитие на екологичен нощен влаков транспорт

Нов нощен влак свързва четири европейски държави

Снимката е илюстративна

Снимка: Pixabay

Автор: Economic.bg

European Sleeper, чисто нова холандска железопътна компания, фокусирана върху нощните влакове, планира да пусне нова услуга заедно с RegioJet. Новата международна влакова линия Прага-Дрезден-Берлин-Амстердам-​​Брюксел се планира да бъде пусната през 2022 г.

Влакът включва както места за сядане, така и за спане. Всички пътници ще имат възможност да ползват безплатен интернет и други услуги. Закуската е включена в цената, а кафето ще се предлага без ограничения. Има място за транспортиране на велосипеди.

С новата нощна връзка RegioJet и European Sleeper активно подкрепят европейската инициатива за развитие на екологичен нощен влаков транспорт. В същото време подготовката на тази линия е част от активен подход към инициативата на ЕС "Година на железопътния транспорт" 2021 г.

„Амстердам, Брюксел, Прага, Берлин и Дрезден са дестинации, които са идеални за пътуване с нощни влакове както за туристически, така и за бизнес цели и пускането на такава услуга може да направи железниците по-привлекателни за пътуване между ключови европейски столици“, казват компаниите.

Амбицията на European Sleeper е да създаде мрежа от нощни влакове за спане от Холандия и Белгия до съответните дестинации в Европа.

Друг проект от RegioJet е нов нощен влак по маршрута Прага-Пшемисъл-Лвов.

Коментари: 0