Нова Зеландия предлага безплатно пътуване и работа на чужденци

Островната държава се нуждае от IT специалисти иготова да поеме част от разходите им

Нова Зеландия предлага безплатно пътуване и работа на чужденци
Автор: Александра Сотирова

Технологичната индустрия в Уелингтън, Нова Зеландия активно търси да назначи чуждестранни таланти в областта. Страната предлага безплатно пътуване до острова за всеки, който може да докаже качествата си в технологичния сектор.

Градът се опитва да привлече 100 нови софтуерни разработчици, творчески директори, продуктови мениджъри, анализатори и цифрови стратези от цял ​​свят. С цел да примами специалистите да се преместят в островната държава, Уелингтън е домакин на "глобална програма за привличане на таланти”.

Кандидатите могат да подават своите автобиографии до 20 март 2017 г. като 100 от тях ще бъдат избрани и ще получат безплатен полет до Нова Зеландия на 8-11 май. По време на престоя си те ще имат интервюта с експерти от водещи технологични фирми в Нова Зеландия. Пътуването ще включва предварително уговорените интервюта за работа и екскурзии из Уелингтън.

Процесът по кандидатстване е прост: регистрирате се, за да създадете своя профил и изчаквате, докато вашето CV се прегледа от работодатели в Уелингтън. Те ще номинират кандидати, с които ще говорят лично и 100 от тях с най-много одобрения ще тръгнат на безплатното пътуване. След това те ще се срещнат с работодателите на интервю за работа. Успешните кандидати ще получат предложения за работа и-просто ей така ще могат да нарекат Нова Зеландия своя нов дом. 

Коментари: 0