Нови играчи навлизат на куриерския пазар в България

До момента фокусът на транспортните компании бе насочен изцяло към бизнеса

Нови играчи навлизат на куриерския пазар в България

Снимка: Transpress

13585 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Българската транспортно-логистична компания "Транспрес" ООД и една от най-големите логистични компании в Европа – германската Dachser Group SE & Co. KG, разширяват партньорството си, като за първи път излизат съвместно на пазара на пратки за физически лица. До момента фокусът на дейността им бе насочен изцяло към бизнеса, но промените вследствие на COVID-19 и динамичното развитие на онлайн търговията преориентират стратегията на партньорството, обявиха от българската фирма.

В началото на януари логистичните компании стартираха пилотен проект, чрез който предлагаха доставки от фирми в Европа за физически лица в България и от фирми у нас до физически лица в Европа.

След регистрирания успех и висок интерес към услугата през последните месеци, от юни тя влиза официално и с пълен капацитет в съвместното портфолио на двете на компании“, обявиха от Transpress.

Основателят и управител на българската компания Веселин Стоянов каза, че променената и динамична ситуация е насърчила този нов проект, като смята, че „ще можем да сме особено полезни в нишата на по-големите пратки за физически лица, каквито са например мебелите, спортното оборудване и техниката”.

Проучване на фирмата са показали, че на пазара липсва предлагане на адекватни услуги точно в сегмента на по-големите от стандартни куриерски пратки до физически лица, които са над 31.5 кг.

Партньорството между Dachser и "Транспрес" стартира през 2008 г., като българската компания обслужва операциите на германския си партньор както у нас, така и в Македония, Албания и Косово.

Паралелно с навлизането на пазара за обслужване на физически лица, от 2021 г. се разширява и географското покритие на транспортните услуги, предлагани съвместно от двете компании, като клиентите в България вече могат да разчитат на доставки и до нови дестинации, като Беларус и Украйна.

Коментари: 0