Скокът при заразените с COVID потопи акциите на Уолстрийт

Фючърсите на суровия петрол паднаха под ключовото ниво от 70 долара за барел, което се случва за първи път от повече от месец

Скокът при заразените с COVID потопи акциите на Уолстрийт

Снимка: Pixabay

344 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари се сринаха в понеделник, поради опасенията, че новите случаи на COVID-19 ще забавят глобалния икономически растеж. Пети пореден ден на разпродажби за технологичния NASDAQ, който завърши деня със загуба от 1.06% до 14 274 пункта. S&P 500 се понижи с 1.59% и приключи на 4 258, а индустриалният Dow Jones спадна с над 700 пункта или 2.09% до 33 962. В един момент по време на сесията Dow изгуби над 900 пункта, преди да възстанови част от стойността си.  

Европейските пазари се търгуваха на червено, отново заради страха от новите случаи на заболели от COVID-19. Няколко големи европейски държави са принудени да въведат социални ограничения. В същото време Великобритания вдигна повечето останали такива в началото на седмицата, въпреки че съобщава за голям брой ежедневни случаи. Немският DAX се понижи с 2.62% до 15 133, а FTSE 100 загуби 2.34% и приключи на 6 844 пункта.

 Фючърсите на суровия петрол в Западен Тексас паднаха под ключовото ниво от 70 USD за барел в понеделник за първи път от повече от месец. ОПЕК+ и неговите съюзници се съгласиха в неделя, да увеличат производството с 400 000 барела всеки месец, започвайки през август. Увеличението на продукцията ще продължи до септември 2022 г.  WTI изгуби 7.37% и се понижи до 66.52 USD, а Brent записа спад от 6.62% до 68.72 USD за барел.

Златото записа скромен ръст от 0.06%, приключвайки на 1 813 USD за тройунция, тъй като доларът компенсира спада в държавната хазна.

Акценти днес

Икономически данни – Индекс на производствените цени

Сутринта Германия ще обяви индекса на производствените цени. САЩ ще представят данни за началното жилищно строителство, както и за разрешителните за строеж, които се очаква да бъдат повече в сравнение с предходния период.

Инструмент на фокус

Biontech SE

Акциите на компанията се движат във възходящ тренд от началото на април. Всяка корекция в цената е ограничена над 20-периодна експоненциална пълзяща средна. Цената е близо до ключова съпротива, която ако бъде пробита е възможно да доведе до по-високи стойности. Бавният стохастик е близо до прекупени стойности. Пробив и задържане под 20 ЕМА може да доведе до формирането на низходящ тренд.

NZD/CAD

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от началото на юли. Цената се движи над 20-периодната експоненциална пълзяща. Образувана е дивергенция между стойностите на бавния стохастик, който излиза от прекупени стойности и движението на графиката, това сигнализира за потенциална низходяща корекция. Пробив и задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение.

Cooper

Медта се намира в низходящ тренд от първата половина на май. Цената формира дясното рамо на техническата фигура глава с рамене и се търгува под 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Ако се задържи под 20 ЕМА и съпротивата е възможно да доведе до продължение на низходящия тренд. Пробив на съпротива е възможно да доведе до възходящо движение.

JP 225

Японският индекс се движи под 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Цената е близо до подкрепа, която ако бъде пробита е възможно да доведе до продължение на низходящото движение. Пробив и задържане над 50 ЕМА има потенциал да доведе до възобновяване на възходящия тренд.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg