Новият транспортен министър се качи на влака „Свързана Европа“

В България се изпълняват железопътни проекти за 3 млрд. лв., похвали се Христо Алексиев пред еврочиновници

Новият транспортен министър се качи на влака „Свързана Европа“ 4 Снимки

Снимка: Министерство на транспорта

3176 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Новият служебен министър на транспорта Христо Алексиев отпътува към Русе с експреса „Свързана Европа“. Крайдунавският град е следващата спирка на композицията, която преминава през 100 европейски града по повод Европейската година на железопътния транспорт. Пред представители на Европейската комисия Алексиев заяви, че в България с европейско финансиране се изпълняват железопътни проекти на стойност 3 млрд. лв.

„В последните 15 години положихме много усилия и реализирахме огромни инвестиции в железопътната инфраструктура, като нашата главна цел остава завършването на основните европейски коридори, преминаващи през страната“, посочи министър Алексиев. По думите му интермодалният транспорт трябва да получи своето заслужено място, защото това ще гарантира по-добри условия и конкурентни цени на транспортната услуга, в полза на икономиката.

Дигитализацията в железопътния сектор е друг аспект в нашата работа, който има сериозен потенциал и трябва да ускорим превръщането на железниците в съвременни иновативни предприятия“, коментира Христо Алексиев.

По повод Европейската година на железопътния транспорт бе валидирана пощенска марка.

Алексиев обясни, че основни приоритети в неговата работа ще бъдат ускоряването на работата по всички инфраструктурни обекти и стриктен контрол на изпълнението на концесионните договори в системата.

Подкрепи Economic.bg