Новият хит при имотите в Пловдив – къщите в близост до града

За 20-30 хил. евро купувачите могат да се сдобият с къща на 15 км от Пловдив, но не и с апартамент в града на тази цена, смятат експерти

Новият хит при имотите в Пловдив – къщите в близост до града

Снимката е илюстративна

2828 ~ 1 мин. четене
Едни от търсените имоти в Пловдив са къщите в близост до града. Според експертите това се дължи на факта, че за 20 000 – 30 000 евро купувачите могат да намерят къща на 15 км от Пловдив, но не и да закупят апартамент в града за същата сума. Това стана ясно по време на бизнес закуска на брокери на недвижими имоти, организирана от Imoti.net.

С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година, спрямо същия период на миналата 2017-та. На територията на Пловдив най-търсени са жилищата в близост до индустриалните зони. Данните показват, че първо жилище купуват хора между 25 и 35 години. 

От началото на годината половината имоти са били продадени „на зелено“ т.е., докато обектите все още са били в строеж. 30% от жилищата в Пловдив и региона са били закупени с кредит, сочат данни на агенциите за недвижими имоти. Интересна тенденция е, че в последните месеци брокерите отчитат повишен интерес към покупка на панелно жилище. Причина за това е, че новото строителство предлага по-малки по площ апартаменти. 

Брокерите на недвижими имоти са се обединили около мнението, че е нужна регулация в бранша. Предложението на експертите е да се създаде регистър и Камара на брокерите, която да защитава интересите им.
Коментари: 0