Новото най-добро уиски в света - от Върмонт

То е 100% ръжено, отлежало в бъчви Арманяк, 14-годишно

Новото най-добро уиски в света - от Върмонт
4343 ~ 1 мин. четене

Ако искате да опитате най-доброто уиски в света - името, което ви трябва, е WhistlePig.

Дестилерията от Върмонт, САЩ, бе отличена за напитката Boss Hog IV "The Black Prince" в категориите "най-добро уиски" и "най добро ръжено уиски" от съдиите на изложението за алкохолни напитки в Сан Франциско (San Francisco World Spirits Competition).

Уискито е 100% ръжено, отлежало в бъчви Арманяк. И е 14-годишно.

WhistlePig не е дестилерия с дълга история или родословие. Създадена е през 2010 г. от неуспял кандидат за конгреса и бивш участник в тв предаването "Стажантът", чийто водещ навремето бе настоящият американски президент Доналд Тръмп - Радж Бхакта. Той отваря дестилерията на мястото на стара млечна ферма върху 500 акра земя във Върмонт.

От тогава обаче е един от най-награждаваните производители на уиски. 

It has since become one of the most-awarded whiskey makers. И тъй като WhistlePig очевидно работи отскро и няма възможността да предложи отлежало 15 или 10 години уиски, тя купува на едро напитки от други производители и после ги оставя да отлежават в специални дъбови бъчви, произведени във фермата.

Награденото най-добро уиски все още не се предлага на пазара, но когато се появи, пак ще е трудно да се открие, тъй като са направени едва 30 бъчви.

Бутилка от WhistlePig Boss Hog IV "The Black Prince" ще се продава за 500 долара.

Коментари: 0