Нямаме късмет. Търговският регистър все още не работи

Премиерът Бойко Борисов обеща да има Търговски регистър до края на седмицата, „ако имаме късмет“

Нямаме късмет. Търговският регистър все още не работи
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Търговският регистър не работи вече 18 дни, като изключим възможността за справки, които обаче не са актуални. Бизнесът не може да вписва сделки, не може да прави прехвърляния. През двете седмици досега властта – в лицето на правосъдния министър Цецка Цачева, вицепремиера Томислав Дончев и премиера Бойко Борисов, даваха различни срокове тази ключова за стопанския оборот структура да заработи пълноценно.

Последното обещание, което бе направено от министър председателя в началото на миналата седмица, бе Търговският регистър да заработи „до края на седмицата“. Той обаче отново си остави „вратичка“ за неизпълнение на това обещание, добавяйки „ако имаме късмет“.

„Ако имаме късмет, до края на седмицата ще имаме регистър“, каза премиерът от парламентарната трибуна във вторник, когато се проведе извънредното парламентарно заседание, на което правителството трябваше да обясни какво се случва и какво ще се прави по казусите с фалиралия застраховател „Олимпик“ и с неработещия Търговски регистър.

Въпреки поредното отлагане, засега от Агенцията по вписванията не са излезли с позиция и повече информация. Директор на Агенцията от миналата седмица е "подадената" от "Атака", по думите на премиера, Габриела Козарева. От правосъдното министерство, под чиято шапка е Агенцията по вписванията, също няма информация.

Очевидно бизнесът и гражданите в България нямат късмет.

Малко след публикуването на този текст от Агенцията по вписванията съобщиха, че Търговският регистър вече работи напълно, но офлайн. До 16 ч. днес от там обещават да заработи и онлайн.
Коментари: 0