Област Мурсия - едно от красивите кътчета на Испания (снимки)

Югоизточна Испания има богато културно наследство и традиции

Област Мурсия - едно от красивите кътчета на Испания (снимки)

Снимка: Pixabay

Област Мурсия се намира в Югоизточна Испания, между Валенсия, Кастилия и Андалусия. Тя предлага интересни места за посещение, които ще ви пленят с естествената си природа, красивата морска ивица и широки пясъчни плажове. Представяме ви 4 дестинации в Мурсия, които не трябва да пропускате:


Ла Манга дел Мар МенорМорският курорт Ла Манга дел Мар Менор е най-популярната ваканционна зона от Коста Калида (бълг. Горещо крайбрежие), средиземноморската част на автономна област Мурсия в Испания. Ла Манга представлява тясна ивица суша, дълга 24 км и широка средно около 100 м, която разделя Средиземно море от най-голямата соленоводна лагуна в Европа, наречена Мар Менор (бълг. Малко море). Неслучайно наречен „рай между две морета“, този район се гордее с 3000 часа слънчево греене в годината, кристално чисти морски води с лечебни свойства, спокойни широки пясъчни плажове и здравословен микроклимат. 


МурсияАрабски произход, плодородни почви, архитектурно великолепие и барокови църкви - това са малка част от характеристиките на град Мурсия. Днес той е на 7-мо място по големина в Испания с около 440 000 жители и е истинска модерна и процъфтяваща столица на едноименния район с мултикултурен дух, културно и художествено наследство и емблематични забележителности. Защитаван от покровителката си Богородица Фуенсанта, с модерен градски център около площад „Глориета“ и възхитителен с катедралата „Св. Богородица“, Мурсия крие безброй съкровища. Кралското казино определено е едно от тях.КартахенаПритегателната сила на Картахена е забележима от пръв поглед и от първия ви досег с хилядолетната й история, започнала от картагенските владения до римския разцвет и богатства. Атрактивна с богато финикийско, римско, византийско и мавърско наследство и известна с огромната си действаща и до днес корабостроителница, Картахена носи гордия дух на отминало величие, яростни битки и неразказани истории. Заобиколена от планини и море, построена на 5 хълма и обновена през 20 в. с модернистична арт нуво архитектура в новите градски части, този град определено заслужава специално внимание. ЛоркаГрадът на слънцето, Лорка, се намира на южен склон на планината Сиера дел Кано, област Мурсия на надморска височина от 370 м, а в най-високата му част се намира най-отличителната му забележителност – крепостта от 13-ти век. Развит през римския период, някога включен в Емирството на Кордоба, по-късно присъединен към кралство Мурсия и дори превърнат в опасен граничен район през Средновековието, Лорка е повече от това, което очаквате! Незабравимите празненства по време на Страстната седмица преди Великден са истински триумф от изящни бродирани костюми, исторически герои, внушителни колесници, библейски сюжети, празнична цветна украса и дори египетски войни. Атрактивните музеи на бродерията, катедралата и чаровните пешеходни зони са малка част от атракциите, които ви очакват.
Коментари: 0