Очакваме 970 млн. лв. приходи от туризъм през зимния сезон

В България са нужни 5 летища, които да подсигурят редовни чартърни полети

Румен Драганов:

Очакваме 970 млн. лв. приходи от туризъм през зимния сезон
Приходите от туризъм през зимния сезон ще са около 970 млн. лв. Това прогнозира председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в сутрешния блок на Радио "Фокус".

Драганов подчерта, че ключов за България е летният сезон и тогава приходите за страната ни са три пъти повече от това число. "Зимният сезон става все по-интересен и по-интересен със своята интензивност", допълни той.

Експертът заяви, че у нас вече има есенен и пролетен туристически сезони, които също генерират около милион посещения при 1,7 млн. туристим, когато има по-дълъг зимен сезон. 

"България действително е дестинация четири сезона, като има отличен туристически продукт. Сега е времето тя да се позиционира на основните европейски и извъневропейски пазари и действително да разберем, че това, което многократно ни е казвано: „Развивайте туризма!“, е разковничето да подобрим местната икономика и всеки от нас да стане по-богат”, коментира председателят на Института за анализи и оценка в туризма. 

Румен Драганов е категоричен, че СПА, балнео и голф туризмът имат голямо бъдеще и те привличат платежоспособни туристи. 

"Културният, селският, екстремният и гурме туризмът също са в подем. У нас за Коледа ще дойдат и много чужденци, привлечени от честванията на празника от източноправославните. В България са нужни 5 летища, които да подсигурят редовни чартърни полети, както и такива на нискотарифните авиокомпании към страната ни", каза още Румен Драганов.
Коментари: 0