Ограничават достъпа на автомобили в Борисовата градина

Идеята е взаимствана от един от големите паркове в Амстердам - \"Вонделпарк\"

Ограничават достъпа на автомобили в Борисовата градина
3845 ~ 1 мин. четене

Бариери и бетонни саксии ще спират движението на автомобили в Борисовата градина в столицата. Това предложение е част от мерките, които са разработили експертите от Столичния инспекторат за ограничаване на достъпа на автомобили в парка, предаде Kmeta.bg.  

От следващата седмица ще заработи бариерата откъм улица „Незабравка”. Тя ще е с електронно управление, а в системата ще бъдат вкарани номерата на автомобилите, на линейките, полицията пожарната и колите на зареждане на обектите. Доставчиците ще могат да влизат в градината само от 6 до 9 часа сутринта.

Всички останали няма да могат да си оставят колите по алеите. Камера пък ще следи непрекъснато за нарушители. Идеята за ограничения достъп е заимствана от един от големите паркове в Амстердам - „Вонделпарк”.

Първият етап за ограничаването на колите в лесопарка се прави с дарения от организации и Българската федерация по тенис.

На следващия етап ще бъдат поставени подвижни антипаркинг колчета, които ще препречват пътя при останалите входове. Пиломатите ще контролират дистанционно или автоматично, след като номерата на автомобилите се въведат електронно.

Подкрепи Economic.bg