Онлайн търговията стимулира пазара на земеделска земя

Платформата позволява през сайта да се купуват качествени земеделски земи, а голяма част от стъпките по закупуването им могат да се правят от вкъщи

Онлайн търговията стимулира пазара на земеделска земя

Снимка: Агрион

728 ~ 2 мин. четене
Автор: Агрион

Пазарът на земеделска земя ще получи така желания рестарт след корона кризата в страната. Близо 5 000 парцела, със стартова цена от 300 лв. за дка, могат да бъдат закупени от фермери, които искат да разширят своите стопанства или такива, които искат да стартират земеделски бизнес. Предложението е на най-голямата компания за управление на земеделска земя „Агрион“.

Дигиталната платформа на дружеството може да бъде открита на адрес www.agrion.bg. Тези, които искат да инвестират в терени с бърза възвращаемост, могат да разгледат селекцията на дружество от ексклузивни имоти с огромен инвестиционен потенциал в специалната секция на сайта https://www.agrion.bg/exclusiveproperties/.

Платформата позволява да се купуват качествени земеделски земи, а голяма част от стъпките по закупуването им могат да се правят от вкъщи.

"Пазарът на имоти по цял свят винаги е бил относително консервативен. Ситуацията днес ни дава възможност да ускорим дигитализацията и да концентрираме усилия върху по-бързо въвеждане на технологични решения. Част от тях е възможността нашите клиенти да купуват земи онлайн, директно през сайта", казват от дружеството.

Имотите, които се предлагат на сайта на „Агрион“ са на територията на цялата страна, като най-голям интерес предизвикват тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана и София. За терените край морето и в планините наддават и частни инвеститори, извън земеделския сектор. Сред особено апетитните парцели изпъкват тези с площ над 20 дка, подходящи за различни земеделски култури.

Тази, които имат желание да изберат качествена земя от сайта на „Агрион“, могат да разгледат имотите в специализираната секция. Следващата стъпка е да се свържат с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на компанията са на разположение за обстойна консултация за сделката.

„Най-важното, което трябва да кажем на нашите партньори и клиенти е, че „Агрион“ продължава да работи усилено за тях. За още по-голямо тяхно улеснение вече предлагаме и възможността да купят земя почти изцяло по дигитален път. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че услугите на „Агрион“ са честни и прозрачни. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече хора, които се интересуват от земеделие, избират „Агрион“ за партньор“, споделят от компанията.

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на  добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност.

Окрупняването на терени помага и формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, категорични са експертите в бранша.

Именно това е водещият мотив на тези фермери и собственици на земя, които търсят Агрион за замени. При такъв тип сделки се заменят парцели от интерес и на двете страни, а фактът че компанията притежава земя в цялата страна, я прави предпочитан партньор за това.

Не липсва интерес и от други инвеститори, които имат сериозни доходи и искат да ги вкарат в печеливши активи.

Подкрепи Economic.bg