Основните валутни двойки за 23 ноември

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 23 ноември
180 ~ 3 мин. четене

Технически анализ на основните валутни двойки за 23 ноември

EURUSD

Евро/долар имаше умерен низходящ моментум през изминалата седмица и удари 1.0599 по-рано тази сутрин. Сигналите са за надолу засега за тестването на 1.0500. Първата съпротива е при 1.0680, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона с тестване на тренд линията на съпротива и 1.0750, но основно аз оставам в лагера на мечките и всеки натиск нагоре сега би трябвало да се разглежда като добра възможност за продажби с цели в района на 1.0500 и с тесни стопове на загубата над тренд линията на съпротива, както се вижда на часовата графика.

GBPUSD

Паунд/долар опита да направи покачване миналата седмица, като направи връх на 1.5334, но се срина надолу след това и пробив под бичия канал и ЕМА 200, както може да се види на часовата графика, което предполага потенциален низходящ сценарий. Изгледите са мечешки в близка перспектива за тестването на 1.5090. Непосредствена съпротива имаме на 1.5200/25, която остава добро място за къси позиции с тесни стопове. Като цяло техническите ми изгледи остават неутрални.

USDJPY

Долар/йена беше нерешителна през изминалата седмица. Както може да се види на часовата графика, цената е хваната в рейндж между 123.60 – 122.50. Нуждаем се от ясен пробив от диапазона, за да видим по-ясна посока. Ясен пробив и дневно закриване над 123.60 може да доведат до бъдещ възходящ натиск с тестване на 124.00/50. От друга страна, ясен пробив и дневно затваряне под 122.50 ще предизвикат низходящ натиск за тестването на 121.50. Основните ми технически изгледи остават неутрални.

USDCHF

Долар/франк продължи импулса си нагоре миналата седмица, достигайки връх на 1.0218. Очакванията ми са бичи в кратки срокове за тестването на нивото 1.0240, което остава потенциално силна съпротива и  е добро място за продажби с тесни стопове на загубата. Ясен пробив над това ниво може да предизвика по-нататъшен натиск нагоре с тестване на 1.0300 – 1.0350 или по-високо. Най-близката подкрепа е на 1.0180. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 1.0150 или по-ниско, но като цяло аз оставам за нагоре и всеки низходящ натиск сега би следвало да се разглежда като добра възможност за покупки.

Ако искате да се научите как да търгувате успешно, се присъединете се към безплатния ни семинар в гр. Варна на 27.11.2015 г. в хотел Галерия Графит. Ще получите много обучителни съвети и стратегии от нашите професионалисти, а може да спечелите и няколко парични награди и онлайн обучения!

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450.

Източник: Адмирал Маркетс

Подкрепи Economic.bg