Основните валутни двойки за 5 ноември

Анализът е на Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 5 ноември
144 ~ 2 мин. четене

EUR/USD

 

Евро/долар продължи импулса си надолу вчера, като сформира дъно на 1.0843. Очакванията ми остават мечешки за тестването на 1.0800. Ясен пробив и дневно закриване под това ниво може да предизвикат бъдещ низходящ натиск за тестването на 1.0650. Първата съпротива е 1.0900. Ясен пробив над нея може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 1.0950/70, но като цяло аз оставам в алгера на мечките и всяко движение нагоре сега би трябвало да се разглежда като добра възможност за продажби. От гледна точка на дневната графика, цената се движеше в корекционен бичи канал, но не успя да направи ясен пробив над ЕМА 200 преди да спадне под ценовия канал, предполагайки възможно продължение на основния низходящ тренд за предизвикването на 1.0650 – 1.0460.

GBP/USD                             

                                                                                    

Паунд/долар имаше низходящ моментум вчера, достигайки дъно на 1.5359. Сигналите са мечешки, особено ако цената успее да направи ясен пробив и убедително движение под четиричасовата ЕМА 200, локализирана около 1.5370, с цели в района на 1.5300 или по-ниско. Непосредствена съпротива се вижда на 1.5400, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона, но важната съпротива остава при 1.5505, която остава добро място за къси позиции с тесни стопове на загубата. Ще имаме известно засилено влияние от данните от Великобритания днес: инфлационния доклад на АЦБ, официалното гласуване на MPC и паричната политика като цяло.  Основните ми изгледи остават неутрални.

USD/JPY        

                                 

Долар/йена продължи възходящото си движение вчера, като направи връх на 121.71 и сега се бори около 121.30. Изгледите са за нагоре засега, но аз все още не съм убедена, че това е валиден пробив от рейнджа. Също така имаме и низходяща дивергенция на CCI, както може да видите на четиричасовата графика, предполагаща потенциален натиск на мечките. Интрадей подкрепа имаме при 121.30. Ясен пробив под това равнище може да отведе цената в неутрална зона, но ще даде по-нататъшно потвърждение за низходящ сценарий на фалшив пробив за тестването на 120.80/50. Основните ми технически изгледи остават неутрални.

USD/CHF

 

Долар/франк също продължи инерцията си нагоре вчера, достигайки връх на 0.9950. Търговските сигнали са бичи за тестването на 1.0000 в близка перспектива, но отбелязвам че имаме потенциална формация двоен връх около 0.9955, както се вижда на четиричасовата графика и която трябва да бъде ясно пробита нагоре за продължението на възходящия сценарий. Най-близката подкрепа е на 0.9910. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 0.9870, но ключова подкрепа си остава на 0.9820, която е и добро място за покупки с тесни стопове.

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Подкрепи Economic.bg