Остава бедственото положение в Смолянско, Хасковско и Кърджалийско

Военните също се включиха в снегопочистването

Остава бедственото положение в Смолянско, Хасковско и Кърджалийско
144 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Критична и тежка остава обстановката в Смолянско. Снегът не е спирал от над 48 часа, хиляди домакинства остават без електричество.  

На места преспите са над 2 м. Има активизирало се свлачище в самия град Смолян. Две къщи са пострадали от паднали дървета. Заради проблемите с електричеството, мобилните комуникации са силно затруднени. Търсят се алтернативни решения те да бъдат захранени с агрегати, предаде БНТ.

Проблеми имат и аварийните екипи, които трудно си пробиват път до местата, определени за почвстване. Служители на снегопочистваща фирма се оплакаха, че в последните дни все по-трудно достигат до работните си места, което допълнително забавя разчистването.     

Високопроходима техника доставя хляб и хранителни продукти до населени места в област Смолян, които остават недостъпни заради снега, съобщиха от Областната администрация. Хляб е транспортиран до общините Рудозем и Златоград, които второ денонощие са без електроснабдяване и се считат за най-силно засегнати от обилния снеговалеж. 

Военнослужещи помагат за снегопочистването в района на Общината и на Многопрофилната болница за активно лечение в Смолян, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната. Почистването се извършва с роторен снегорин.

Метеорологичните прогнози сочат, че днес снеговалежът ще продължи в Смолянско и други планински райони на страната.

Коментари: 0