Остров в Швеция предлага безплатен престой за креативни хора

Той е отворен за посетители от 1 юни до 30 септември

Остров в Швеция предлага безплатен престой за креативни хора
4619 ~ 1 мин. четене
Ако имате нужда да избягате на спокойно място, за да откриете своята креативна страна, един остров в Швеция може да е точното място. 

Остров Вифарнхолм (Vifärnaholme) в източна Швеция, наречен Островът на идеите (Ideas Island), позволява на творците да останат безплатно през лятото.

Само на час път с кола от столицата Стокхолм, частният остров се предлага като „сигурно убежище за творци“ от автора и оратор Фредрик Харен.

Потенциалните гости могат да кандидатстват да останат на идиличния остров, като очертаят творческия проект, над който ще работят по време на едноседмичен престой.

Наведнъж може да бъдат настанени групи от до шест посетители, като те ще са единствените посетители на острова.

Въпреки че избраните участници са поканени да направят дарение в размер на 1000 долара на избрана благотворителна организация от Ideas Island вместо плащането, тези, които не могат да си позволят да дарят, също са добре дошли да кандидатстват.

Самият остров е само 7000 кв. м, но може да се похвали с богатство от диви животни и зелени, неразвити пейзажи. Има и пристанище с гребни лодки, за да могат гостите да изследват мястото по вода.

Къщичките за настаняване са приятни, в скандинавски стил, с бели стени и дървени подове.

Посетителите трябва обаче да поемат разходите за пътуване и храна. Само използването на острова е безплатно.

За това лято няма вече свободни резервации, но текат записванията за лято 2020 г. Островът е отворен за посетители от 1 юни до 30 септември.
Подкрепи Economic.bg