От 1 и 2 юли пускат част от движението в центъра на София (снимки)

Фандъкова провери как върви ремонта по обектите на ул. „Граф Игнатиев“

От 1 и 2 юли пускат част от движението в центъра на София (снимки)

Ремонтът на столичната ул. "Граф Игнатиев" върви по план. Това отчете ръководителят на обекта Георги Гигов пред кмета на София Йорданка Фандъкова, която провери изпълнението на ремонтите и направи седмична оперативка, в която участваха зам.-кметът Евгени Крусев, кметът на район „Средец“ Мария Ачкова,  проектантите, надзора, представители на изпълнителя на обекта G.P Group, както и  представители на всички експлоатационни дружества, които имат инфраструктура в зоната на ул. „Граф Игнатиев“.

В отсечката на ул. „Граф Игнатиев“  от бул. „Витошка“ до  ул. „Денкоглу“ са изпълнени демонтажните работи на настилката и релсовия път и приключва реконструкцията на подземните комуникации. Изградени са: топлофикационният  колектор, водопроводната и канализационната инфраструктура, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа. 


Кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Денкоглу“  е изпълнено на бетон и се планира на 2 юли да бъде пуснато временно  движението, като на следващ етап ще бъде положена и пътната настилка.


В зоната на площад  "Славейков" са изпълнени демонтажните работи  и приключва изграждането на подземните комуникации. Предстои изграждане на колекторите на ЧЕЗ и кабелната мрежа за  уличното осветление. Изградена е на 90 процента стоманобетоновата конструкция на релсовия път и от 26 юни започва полагането на релсовия път.

Продължава демонтажът на релсовия път и подмяната на водопроводните отклонения към сградите в  участъка на ул. "Граф Игнатиев“ от ул. „Раковски“ до ул. „6-ти септември“, както и в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Предстои на 2 юли да бъде затворено кръстовището на ул. „6-ти септември“ и ул. „Граф Игнатиев“  за реконструкция на топлофикационната  мрежа, преминаваща през кръстовището.

Продължават ремонтните дейности и по ул. „Солунска“. В участъка  от ул. „Хр. Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев“  се работи по възстановяване на паважа на пътното платно. Автомобилното движение ще бъде пуснато на  1 юли, след което продължава работата по тротоарите.

Коментари: 0