4 от най-продаваните 5 премиум смартфона са на една марка

Apple може и да поддава под натиска на китайската конкуренция по отношение на общите продажби, но все още е номер едно в премиум сегмента

4 от най-продаваните 5 премиум смартфона са на една марка

Снимка: Unsplash

Apple може и да пропада в класацията по общи продажби на смартфони, но все още държи изключително стабилни позиции в премиум сегмента. Компанията от Купертино доказа това и през първото тримесечие на 2020 г. 

Четири от първите път най-продавани смартфона от висок клас (устройства на цена от над 400 долара) са iPhone, сочи доклад на изследователската компания Counterpoint. Новината идва в момент, когато общите продажби на премиум телефони всъщност намаляват с 13% в световен мащаб.  

Според Counterpoint Research, iPhone 11 е бил най-продаваният премиум смартфон през първото тримесечие, като само той генерира 30% от общите доставки в сегмента. Следват го iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro и iPhone XR, докато Huawei Mate 30 Pro 5G остава на пета позиция. 

Общият пазарен дял на Apple в сегмента на премиум смартфоните е от 57%. Следват я Samsung с 19% и Huawei с 12%. 

Любопитно е, че докато доставките на премиум телефони на голяма част от марките намаляват през първото тримесечие на годината, тези на китайския бранд Oppo растат с 67% през същия период. Тласък за доброто представяне даде положителният прием на лансираните по-рано тази година телефони Reno3 и Reno3 Pro 5G. 
Коментари: 0