Откраднаха части от новоизградената Северната скоростна тангента

Кражбата е извършена с кон и каруца

Откраднаха части от новоизградената Северната скоростна тангента

38 шумозащитни пана са откраднати от новоизградената Северна скоростна тангента на София. Кражбата е за над 5000 лева, а щетите за държавата - за близо 7000 лева, съобщиха в съвместна пресконференция от мястото на престъплението председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

„За съжаление, продължават кражбите на съоръжения на пътя. И ако в случая става дума за шумозащитни пана, то често се крадат мантинели и знаци, които престъпления могат до доведат до фатален край при инцидент, заяви председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, цитиран от агенция "Фокус".

Той уточни, че за първи път шумоизолиращите платна са обект на кражба, но през последните години са извършвани посегателства върху птицезащитни мрежи, мантинели, пътни знаци и табели.

„Тези кражби са нанесли щети за милиони левове на държавата. За тази година загубите са за над 250 000 лева до момента, а за миналата година - над милион и половина, като са откраднати са 1 километър мантинели и над 500 знака“, посочи инж. Лазаров.

През 2014 г. са откраднати около 5 км еластични огради, които са на стойност близо половин милион лева.

Откраднатите панели са открити в каруцата на 26-годишен мъж, от ромски произход. Той обяснил на органите на реда, че ще предаде откраднатото на вторични суровини, за което би получил 30 лева.

„Задържаният е криминално проявен, задържан е за кражби и хулиганство", уточни директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Коментари: 0